Važne vijesti škole 

Na ovoj stranici se nalaze važne vijesti škole. Za vijesti organizirane po tematskim kategorijama rabimo Portal vijesti CARNET-a, koji možete uključiti s vršne stranice ovog web mjesta (veza "Portal"). Vijesti na ovoj stranici su označene rednim brojevima. Broj vijesti na stranici je najviše 25 a ostale potražite na Portalu. Upite vezane uz objavljene vijesti na ovoj stranici možete slati na: MZO: Upisi u srednje škole online, ne mora se više fizički doći u škole

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja pripremilo je Odluku o upisu u prvi razred srednje škole. Za razliku od prethodnih godina, kada se dostava dokumentacije učenika provodila osobno, sada se daje mogućnost slanja dokumentacije elektroničkim putem čime se cijeli postupak modernizira i ubrzava, a roditeljima i učenicima omogućuje da ne moraju osobno dolaziti u škole.

Ministarstvo je dakle propisalo mogućnost dostave prijavnica za upis, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, i elektroničkim putem. Isto tako, nakon objave konačnih ljestvica poretka kandidata - 25. srpnja 2020. učenici ili roditelji/skrbnici upisnice u srednju školu mogu dostavljati i elektroničkim putem, što do sada nije bilo moguće. 

Upis učenika u I. razred srednje škole događa se u specifičnim okolnostima tijekom ove školske godine - epidemija koronavirusa, štrajk, provedba nastave na daljinu, kasniji završetak nastavne godine za 12 dana u odnosu na prošlu godinu zbog nadoknade nastave izgubljene u štrajku. Sve je to utjecalo na upisne rokove u Ljetnom upisnom roku, a oni su uvjetovani postupcima i tehničkim uvjetima tijekom elektroničkih prijava i upisa u srednje škole koji moraju biti takvi da svima daju jednake prilike. Objava konačnih ljestvica poretka kandidata ove godine iznimno je pomaknuta na 25. srpnja 2020. s obzirom na kasniji završetak nastavne godine, što je 12 dana kasnije u odnosu na prošlu godinu. Međutim, učenici i roditelji mogu sve obaviti elektronički – na daljinu.

SVE DETALJE MOŽETE PROČITATI NA SLUŽBENOJ WEB STRANICI UPISA U SREDNJE ŠKOLE:

https://www.upisi.hr/upisi/

PRIJAVE U GORNJI SUSTAV RADE UČENICI A ZAPOČINJU 1. LIPNJA 2020. IZA 12 h.Proslavimo Dan škole
Ovogodišnji Dan škole, obilježen je virtualno 29. travnja 2020. u 18 h.


Povratak RN u školske klupe

Mogućnosti povratka RN u školske klupe

Autor: Fredi Glavan, 30. 4. 2020. 17:06

Poštovani roditelji/skrbnici, HZZJZ dana 30.04.2020. objavio je Upute vrtićima i školama. Resorno ministarstvo, objavilo je Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi za prva dva tjedna nakon povratka učenika u škole koji može biti najranije 11. svibnja 2020. godine. Cjelovit tekst istih možete pronaći na ovoj vršnoj stranici i biti će jasno istaknut još danas, 30.4.2020. do 21:00 h naslovom „Povratak RN u školske klupe“. Detalje oko organizacije rada naše škole, objavit ćemo nakon konzultacija koje ćemo provesti s osnivačem Gradom Opatija i nakon prikupljanja povratnih informacija od roditelja učenika razredne nastave. Za sada, prvi korak je čitanje dokumenata kako biste se upoznali sa složenošću povratka učenika RN u školske klupe. Roditelji su potpuno samostalni u odluci slanja svoje djece u tako organiziranu nastavu u zgradama škole. Roditelji su dužni pročitati naputke. Škola je dužna u kontaktu s roditeljima stvoriti jasan plan načina organizacije. Točan datum djelomičnog povratka u klupe (ovisi o odluci pojedinog roditelja) još nije potvrđen, samo se zna da ne može biti nikako prije 11.5.2020. godine. O svim detaljima oko organizacije nastavnog procesa u školi, pravovremeno ćemo Vas izvijestiti. Zahvaljujemo Vam na strpljenju, suradnji i svoj podršci koju ste do sada iskazivali. Želimo Vam svima zdravlje i obiteljsku slogu, zajedništvo, ljubav i blagostanje. Čuvajmo se!

VAŽNI DOKUMENTI:

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave (MZO, objavljeno: 30. travnja 2020.)

Upute HZJZ za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost brinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu - prijedlog

IZJAVA RODITELJA OŠ "R. K. Jeretov" Opatija O NASTAVKU UČENJA SLANJEM ILI NESLANJEM UČENIKA RN U ŠKOLU

DODATNE UPUTE RAVNATELJA:

Molim sve razrednice RN neka pročitaju tekst na OVOJ vršnoj školskoj web stranici i neka se pripreme za sakupljanje povratnih informacija od roditelja nakon produženog vikenda. Pripremit ću mail upitnik koji ćete roditeljima proslijediti i sakupiti njihove mail odgovore. Ovo će biti ključna informacija za daljnje planiranje mogućeg povratka u školske klupe za RN.

 Gore se nalazi sve što je potrebno za pažljivo proučavanje teksta naputaka. Nakon toga će roditelji biti u poziciji da donesu odluku hoće li slati ipak djecu u školske klupe ili će i dalje raditi na online način kao do sada.


TESTIRANJE SPREMNOSTI ZA ŠKOLU - OBAVIJEST

Autor: Maja Maravić, 15. 5. 2020. 09:03

Prema naputku Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ do daljnjeg se NEĆE provoditi testiranje spremnosti za školu za predškolce već će se provoditi samo sistematski pregledi. Kad dobijemo neki konkretni naputak biti ćete obaviješteni putem naše web stranice. Zahvaljujemo se na vašem strpljenju!

Za sve dodatne upite slobodno se obratite školskoj psihologinji na mail: maja.maravic@skole.hr i dobit ćete odgovor u najkraćem mogućem roku.

DOKUMENTI POTREBNI ZA POČETAK LJEČNIČKIH PREGLEDA I UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED ŠK.G. 2020./21. (otvara se nova stranica preglednika)


UPIS UČENIKA U I. RAZRED OŠ

Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole.

Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne.

Stručna povjerenstva škola i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje, odnosno Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba dužni su putem medija, oglasnih ploča odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova, neposrednih poziva i na drugi primjeren način obavijestiti roditelje školskih obveznika o novim rokovima rasporeda pregleda.

Upisi u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. provest će se nakon završetka provedbe postupaka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u I. razred osnovne škole prema već utvrđenom ili novom rasporedu kojeg će utvrditi nadležna tijela u županiji, odnosno Gradu Zagrebu temeljem dogovor s osnovnim školama te će o tome obavijestiti roditelje.

U skladu s rokovima iz upute o radu povjerenstava za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta usklađuje se i odobravanje pomoćnika u nastavi.
Vijest 2

xxVijest 3
xx


Vijest 4
xx


Vijest 5
xx


Vijest 6
xx


Vijest 7
xx


Vijest 8
xx


Vijest 10
xx


Vijest 11
xx


Vijest 12
xx


Vijest 13
xx


Vijest 14
xx


Vijest 15
xx


Vijest 16
xx


Vijest 17
xx


Vijest 18
xx


Vijest 19
xx


Vijest 20
xx


Vijest 21
xx


Vijest 22
xx


Vijest 23
xx


Vijest 24
xx


Vijest 25
xx